Péče o vousy

Příručka pro vousáče a dočasné nevousáče

Pokud jsi vousáč je toto čtení primo pro tebe a rovnou ti gratulujeme. Pokud jsi nevousáč a hodláš jim zůstat znovu si oblekni kalhotky a zaklapni příručku. Pokud jsi nevousáč a hodláš to změnit, tak ti dáme ještě šanci a něco tě naučíme.

Za prvé a především, buďte trpěliví

Skutečně epické vousy jsou výsledkem sebeovládání. Při prvním rozhodnutí nechat si narůst plnovous, musíte také odolat nutkání své vousy jakkoliv upravovat stříhat nebo dokonce holit žiletkou. Své vousy musíte nechat nedotčené po dobu prvních 4-6 týdnů. To umožní vousům růst rovnoměrně (některé rostou rychleji než ostatní).

 

 

Pečujte o své vousy, pokožku a zdraví

Sport

 

Je potřeba sportovat! Doporučujeme aspoň 2x týdně. – sport zvyšuje hladinu testosteronu- což se odráží i na vašich vousech. Znamená to, že je potřeba sportovat neustále, pokud si chcete udržet zdravě vypadající plnovous. Sport Vám také rozproudí krev v těle, tím pádem se i lépe prokrví vaše pokožka.

Vitamíny a Strava

 

Není možné postavit dům bez cihel, a totéž platí pro vousy.

Je tedy důležité jíst správně. Doporučujeme stravu bohatou na proteiny- jelikož se vousy skládají z proteinu a tuku. To znamená jíst, libové maso, ořechy, žloutky, mléko a spoustu listové zeleniny.

Denně jezte vitamíny B5, B3 a B9 – zlepšují kvalitu vašich vousů, podporují růst a napomáhají psychickému zdraví.

Vyhýbejte se alkoholu a cigaretám.

Péče o vousy

Pokud chcete hustý plnovous tak o své vousy, pokožku a zdraví musíte pečovat doslova každý den.

Je to důležité jak v počáteční fázi, když vousy rostou a derou se na povrch, tak ve fázi kdy jsou vousy delší a samozřejmě ve fázi když už máte hustý a krásny plnovous.

Ukážeme si podrobný postup péče o vousy, pokožku jednom dnu.

Postup rozdělíme do 3 fází.

1. fáze- Vousy se derou na povrch

patchybeard3

Tato fáze rozhodne o tom, zda se dokážete ovládat. Je to fáze, ve které, vás bude svědět vaše pokožka nejvíce. Proto je důležité mýt si váš obličej 2x denně. Ráno a večer opláchněte svůj obličej vlažnou vodou a po té pořádně vydrhněte mýdlem s obsahem silic. Při mytí mýdlem pořádně promasírujte svou pokožku- masáž vám rozproudí krev a vousy porostou rychleji. V žádném případě nepoužívejte obyčejné mýdlo a v žádném případě se neškrábejte.

1x týdně si udělejte peeling obličeje

2. fáze- vousy jsou delší

02-051625-how_to_keep_your_beard_neat

Když už vaše vousy povyrostou a svědění opadne. Příchází na řadu používání mnohem více přípravku na vousy. To znamená začít používat olej na vousy, vosk na vousy, šampon na vousy a condicioner na vousy.

Hned ráno si opláchnete vaše vousy vlažnou vodou, použijete condicioner, kterým vaše vousy pořádně vydrhnete, přidáte pár kapek oleje na vousy, který jemně vmasírujete do vousu a nakonec styling voskem na vousy. Večer vaše vousy jen umyjte šamponem na vousy a promasírujte.

1x týdně si udělejte peeling obličeje

3. fáze- plnovous

full-beard

V této fázi dodržujte stejný postup jako v 2 fázi. Zde už je prostor i pro experimentování, zastřihávání a styling.

Leave a comment